6944352025 Αθηνα, Αττική panos@trainyourdog.gr
hero image

 

TRAIN YOUR DOG
Εκπαιδευτής σκύλων Πετράλωνα Αττική
_____

προεκπαίδευση
 

Η προεκπαίδευση κουταβιών στην ουσία είναι προληπτική εκπαίδευση. Σκοπός της είναι να προλάβει καταστάσεις και άσχημες συμπεριφορές πριν αυτές δημιουργηθούν. Η πρόληψη είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο στην εκπαίδευση σκύλων. Αντίθετα, είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να διορθώσουμε κάποιες ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Σκεφτείτε το κουτάβι σαν ένα λευκό χαρτί που μπορείτε να σχεδιάσετε ότι ακριβώς θέλετε, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να σβήνετε ότι μπορείτε και να σχεδιάζετε από πάνω. Σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα δε θα είναι το ίδιο.
 

Οι πρώτοι μήνες της ζωής των κουταβιών είναι οι πιο σημαντικοί για το χαρακτήρα που θα διαμορφώσουν σαν ενήλικες. Για την ακρίβεια οι πρώτοι τέσσερις. Εκεί κλείνει το παράθυρο της κοινωνικοποίησης και το κουτάβι ετοιμάζεται να μπει στην εφηβεία. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα μάθει συμπεριφορές που θα το ακολουθούν για την υπόλοιπη ζωή του.
 

Τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα είναι:
 

Η κοινωνικοποίηση σε ανθρώπους, καταστάσεις και άλλα ζώα. Το κουτάβι πρέπει να προετοιμαστεί ώστε να δέχεται όλα τα παραπάνω με ευχαρίστηση και να μη βγάλει φοβίες ή επιθετικότητα αργότερα στη ζωή του. Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.
 

Το δάγκωμα και οι ζημιές. Θα πρέπει να μάθει το κουτάβι αρχικά να έχει μαλακό δάγκωμα και στη συνέχεια να μη δαγκώνει καθόλου. Επίσης θα πρέπει να μάθει να παίζει μόνο με τα παιχνίδια του κι όχι με οτιδήποτε βρίσκει στο σπίτι.
 

Η τουαλέτα η οποία μπορεί να γίνει ένα επίμονο και ενοχλητικό πρόβλημα αν δεν ξεκινήσει η άμεση εκπαίδευση σε αυτή. Επιπλέον το κουτάβι θα πρέπει να μάθει το χώρο του καθώς και να έχει αυτοπεποίθηση να μένει μόνο του.
 

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες θα πρέπει κι αυτοί να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να αποφύγουν λάθη που μπορεί να επηρεάσουν την εξέλιξη του κουταβιού τους, καθώς και να χαλάσουν τη σχέση τους με αυτό. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα το πως να συμπεριφέρονται όταν επιστρέφουν στο σπίτι, όταν θεωρούν ότι το σκυλάκι τους έκανε κάτι κακό, όταν τους ζητάει φαΐ, παιχνίδι ή χάδι και πολλά άλλα.
 

Με σκοπό να βάλουμε τις βάσεις ώστε να βοηθήσουμε σκυλάκια και ιδιοκτήτες να έχουν μια όμορφη ζωή μαζί χωρίς προβλήματα παρέχουμε, σε πολύ προσιτή τιμή, μια συμβουλευτική συνέδρια στην οποία θα ασχοληθούμε με όλα τα παραπάνω.

 

 

 

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα